Romana English

Ajutori si sfaturi

Îngrijirea florilor


Buchete

La primirea oricărui buchet de flori eliminați orice ambalaj; în intimitatea casei/ căminului/ biroului nu este  elegant să păstrăm aceste elemente destinate exteriorului, vremii nefavorabile, transportului etc.
Dacă  doriți să păstrați forma inițială a buchetului (rotund , de exemplu) păstrați elementul de prindere, iar în cazul în care doriți să aranjați altfel florile în vază, îndepărtați banda și după ce le tăiați sub jet de apă, aranjați-le după bunul plac.

Umpleți  un vas, curățat în prealabil, trei sferturi cu apă  călduță și adăugați produsul alimentar de flori conform instrucțiunilor de pe plic sau, în lipsa acestuia, puteți adăuga o lingură de zahăr. Nu fiți tentat să utilizați produsul alimentar de flori într-o concentrație mai mare decât cea recomandată, aceasta putând avea un efect negativ asupra florilor.
Florile vor fi  tăiate (cel puțin 3 cm.) cu un cuțit ascuțit sau cu o foarfecă ascuțită la un unghi de 45 grade. Nu spargeți tulpina, deoarece veți distruge vasele și veți reduce consumul de apă.

Asigurați-vă că nu există frunze in apă, acestea contaminând apa și florile.

Puneți florile într-un loc răcoros, departe de căldura sau de gurile de aerisire și aparatele de aer condiționat sau de lumina directă a soarelui.  
Eliminați orice floare moartӑ pentru a lungi viața florilor sănătoase.
Aveți grijă la manevrarea crinilor, polenul poate păta hainele și mobilierul. Pentru mai multă siguranță îndepărtați pistilul fiecărei flori.
Păstrați florile tăiate, vaza,  departe de copii și  animale de casă. Unele flori sunt otrăvitoare.

Aranjamente

Aranjamentul floral  ar trebui să reziste, fără probleme, minim  3 zile. Vă sfătuim să turnați printre flori o cană de apă proaspată , pentru a înviora florile și a reuda buretele floral.